logo Magnolia Residence Sibiu
Blog Prima Casa 2018 a fost aprobata – mai putine fonduri

Articole Populare

Oferta Limitata - Apartamente intabulate in Magnolia Residence Sibiu

04.09.2019

Modificări Fiscale 2024 - Apartamentele noi din Sibiu se vor scumpi cu aproximativ 4% în 2024

05.12.2023

Magnolia Residence Sibiu a inceput constructia primului imobil cu spatii comerciale

04.09.2019

Avantajele creditului Prima Casa 2019, posibilitatea rezervarii de apartamente nefinalizate

03.09.2019

Mărțișorul vine cu noi apartamente disponibile în Magnolia Residence Sibiu

26.02.2020

Start pentru Prima Casa 2019 Vezi modificarile si bancile participante

04.09.2019

Articole Recente

Modificări Fiscale 2024 - Apartamentele noi din Sibiu se vor scumpi cu aproximativ 4% în 2024

05.12.2023

Mărțișorul vine cu noi apartamente disponibile în Magnolia Residence Sibiu

26.02.2020

Magnolia Residence Sibiu a inceput constructia primului imobil cu spatii comerciale

04.09.2019

Oferta Limitata - Apartamente intabulate in Magnolia Residence Sibiu

04.09.2019

Start pentru Prima Casa 2019 Vezi modificarile si bancile participante

04.09.2019

Avantajele creditului Prima Casa 2019, posibilitatea rezervarii de apartamente nefinalizate

03.09.2019

Prima Casa 2018 a fost aprobata – mai putine fonduri

Prima Casa 2018 a fost aprobata – mai putine fonduri

           Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) anunta ca este pregatit sa demareze programul Prima Casa 2018, dupa ce Guvernul a aprobat Hotararea privind alocarea plafonului de garantii ce pot fi emise pentru anul 2018, plafon alocat de 2 miliarde lei.

            In calitatea sa de mandatar al statului roman prin Ministerul Finantelor Publice, Fondul National de Garantare a Creditelor pentru intreprinderile Mici si Mijlocii va demara in termenul legal procedura de evaluare anuala a modului de utilizare a plafoanelor de garantare de catre finantatorii participanti( bancile participante) in cadrul programului Prima Casa 2018.

             Distribuirea plafonului de 2 miliarde lei alocat anului 2018 şi punerea limitelor aprobate la dispoziţia finantatorilor va avea loc în cursul lunii februarie 2018 și se va realiza de către FNGCIMM, cu acordul Ministerului Finanțelor Publice, dupa ce trece etapa de pregatire a evaluarii anuale, si anume dupa dupa expirarea termenului de 15 zile de la data publicarii Hotararii aprobate in sedinta de Guvern din data de 10.01.2018 in Monitorul Oficial, in care finantatorii participanti in Programul Prima Casa sunt invitati sa depuna la FNGCIMM solicitarile lor de alocare de limite din plafonul total alocat pentru anul 2018, precum si raportarile necesare pentru efectuarea evaluarii anuale.

            Programul Prima Casa 2018 beneficiaza de o serie de optimizari cu impact pozitiv in distribuirea plafonului alocat, reflectate de criteriile ce urmeaza a fi aplicate in procesul de evaluare a activitatii desfasurate de finantatori pe parcursul anului 2017. Pornind de la gradul de utilizare a plafoanelor de garantare alocate fiecarui finantator in anul 2017, in acest an, in premiera in raport cu anii precedenti, in cadrul procedurii de evaluare anuala pe care FNGCIMM o va realiza in vederea formularii propunerii de distribuire intre finantatorii participanti in Programul Prima casa a plafonului total alocat pentru anul 2018 vor fi aplicate criterii obiective de evaluare a activitatii finantatorilor din anul 2017. 

          Astfel, pe langa criteriul principal al raportului dintre rezultatele obtinute in activitatea de creditare ipotecara a bancilor partenere in program si in activitatea specifica Programului Prima Casa in anul 2017, vor fi avuti in vedere indicatorii care reflecta calitatea portofoliului de credite garantate in cadrul Programului Prima Casa si calitatea documentatiei transmise spre analiza catre FNGCIMM in vederea acordarii garantiilor sau a promisiunilor de garantare. 

        ,, Programul Prima Casa a dobandit notorietate de-a lungul celor 8 ani de existenta, iar modificarile lansate odata cu aprobarea plafonului aferent anului 2018 reflecta preocuparea permanenta fata de cresterea gradului de obiectivitate si a calitatii proceselor, ce au ca impact imediat optimizarea demersurilor pentru beneficiari. in cadrul FNGCIMM, am acordat o atentie speciala potentialului de automatizare si digitalizare, imbunatatind si transparentizand fluxurile operationale, pentru a veni in intampinarea nevoilor beneficiarilor. Programul Prima Casa devine astfel o oportunitate de finantare a unei locuinte pentru beneficiarii cu optiuni limitate in piata creditelor ipotecare, o alternativa flexibila  la produsele de creditare ipotecara aflate in portofoliile bancilor finantatoare.’’ a declarat Alexandru Petrescu, director general al FNGCIMM. 

            Beneficiarii programului Prima Casă pot lua împrumuturi de cel mult 66.000 de euro pentru locuinţe noi şi 54.000 de euro pentru locuinţe vechi, cu un avans de 5%. Dobânda pentru creditele acordate în cazul construției unei locuinţe va scădea de la 2,5% la 2% plus ROBOR la trei luni. Dobânda la creditele pentru achiziţia de locuinţe va rămâne la acelaşi nivel de 2% plus ROBOR la trei luni. FNGCIMM are de anul acesta un nou portal online, unde există o zonă de interogare, iar beneficiarii pot afla astfel în timp real unde este dosarul şi dacă există probleme în procesare şi evaluare.

       Magnolia Residence Sibiu accepta in continuare achitia de locuinte prin programul ,,Prima Casa” si in 2018, se pot face rezervari de apartamente aflate in faza de constructie, cu un avans de minim 5% din pretul de vanzare.

        Magnolia Residence Sibiu ofera spre vanzare apartamente intabulate si in curs de intabulare, finisate complet la cheie, iar disponibilitatea si preturile de vanzare le gasiti pe acest link http://www.magnoliaresidence.ro/disponibilitati . Agentii de vanzari din cadrul ansamblului va pot oferi consultanta bancara gratuita in vederea obtinerii unui credit bancar.

        Pentru imobilele aflate in faza de constructie anumite banci partenere ,,Prima Casa” ofera posibilitatea de aplicare a unei promisiuni de garantare pentru un imobil contractat, chiar daca acesta este in faza de constructie, cu termen de finalizare de maxim 18 luni.

           ,,Achizitionarea locuintei se poate face si in urma obtinerii unei promisiuni unilaterale de creditare  emisa de catre Finantator sub rezerva obtinerii unei promisiuni de garantare si cu conditia incadrarii in limita plafonului reutilizat. Inainte de expirarea termenului de valabilitate a promisiuniii unilaterale de creditare, beneficiarul are obligatia sa prezinte Finantatorului documentele din care rezulta finalizarea constructiei.

Promisiunea de garantare este valabila maxim 18 luni, calculate cu includerea lunii de acordare si a celei in care expira valabilitatea promisiunii.” potrivit FNGCIMM.

            Vezi comunicatul FNGCIMM legat de promisiunea de garantare pentru obtinerea creditarii prin Prima Casa, a imobilelor aflate in faza de executie, pe acest link https://www.fngcimm.ro/index.php?page=achizitie-promisiune-de-garantare conditiile pentru aplicarea unei promisiuni de garantare de achizitie prin ,,Prima Casa”.

Articol realizat de Magnolia Residence in 29.08.2019

Solicită ofertaLocație